Rezerviraj online

Gastro kutak

Ako ste gladni, ovi članci će Vam otvoriti još više apetit...
Priroda Zagorja na Vašem tanjuru - restoran Academia, Marija Bistrica


U poznatom restoranu Academia od prvog dana njegujemo tradicionalnu zagorsku kuhinju. Osim što čuvamo autohtona jela kojima su naši chefovi odjenuli novo ruho, izuzetno pazimo i na porijeklo i kvalitetu namirnica.

Zagorje gdje me danas vodiš?


Osim što je poznato kao regija u kojoj se dobro jede i pije, Zagorje je idealno za bijeg od grada i odmor. Osim toplica, seoskih gospodarstava i dvoraca koji su već postali dio tradicionalne zagorske ponude, zašto ne napuniti baterije u prirodi, posjetiti muzej ili razmaziti sebe u wellnessu?

Zagorje što kuhaš danas? 5 jela koja morate probati


Prije svega, osnova izvorne zagorske kuhinje su krumpir, vrhnje, tijesto, i gljive, tako da je njih lako naći u većini jela. Zagorska kuhinja je krepka, bogata i ostavlja osjećaj tople i domaće atmosfere.

Zlatna kuhača skromne majstorice


Predana i strastvena prema svom pozivu, kuharica Ružica Jukičić iz Bluesun hotela Kaj uskoro će postati sudac na istim kulinarskim natjecanjima na kojima je dosad bilježila velike uspjehe.

Ružičin recept: rižoto na bademovo mlijeko


Recept za dvije osobe, za prste polizati...

Licitarska srca - 10 zanimljivosti


Saznajte sve o licitarskim srcima...

Tomislavov kutak - Iz Zagorja u svijet


Iako je već pet godina chef jednog od najcjenjenijih restorana kontinentalne Hrvatske, Tomislav se ne boji izići iz svoje zone udobnosti. Prošle godine proveo je tri mjeseca stažirajući u Londonu u restoranima Pollen Street Social, Hibiscus i Dinner by Heston Blumenthal s jednom i dvije Michelinove zvjezdice.

Tomislavov kutak - Freestyle pristup prezentaciji hrane


Prezentacija hrane na tanjuru mora biti iskrena, kaže Tomislav opisujući još jednu crtu koja ga izdvaja od većine ostalih kuhara.
JAMSTVO NAJBOLJE CIJENE
Bluesun hotels & resorts
vrh stranice