Rezerviraj online

Kokteli: Mala škola koktela Damira Klisurića

Jeste li znali koliko interaktivne radionice izrade koktela mogu biti zanimljive, inspirativne i duhovite?

Vrhunski miksolog, koji je prošao cijeli globus, od obaju Amerika preko Japana, trenutno je svoj mir našao u Mariji Bistrici, odnosno Bluesun hotelu Kaj.

Ondje trenutno, kao korporativni šef barova unutar Bluesun akademije mladim barmenina drži radionice gdje po cijele dane stvaraju nove kombinacije okusa i mirisa koje u svakom trenutku možete isprobati u našem hotelu i u ostalim hotelima našeg lanca.



Mala škola koktela - Dio I: The Very Last Word

Za početak nam je Damir predstavio jedan od svojih omiljenih klasika.
Iako se zove The very last word, ovo je tek početak našeg druženja.

Sastojci za The Very Last Word:
Bathtub Gin
Rose De jerez Vermouth / Lustau
Luxardo maraschino
Svježa limeta
Origano
Klice cikle

Detalje pogledajte u videu.

Mala škola koktela - Dio II: Blood And Sand

U nastavku škole koktela, u miksološkom laboratoriju Bluesun hotela Kaj, Damir vraća film čitavo desetljeće unatrag, u "lude" dvadesete, a na platnu je legendarni Rudolph Valentino.
Dame i gospodo, dobrodošli u 1922-u, na repertoaru je "Blood and Sand"

Ovaj kompleksan koktel s Cherryjem koji je dugo odležao u bačvi s jednim od najodležanijih Vermoutha daje sa zadimljenim Whiskeyem čudesno zagasitu kombinaciju na koju nikako nećete ostati ravnodušni.

Potrebno vam je:
Ardbeg Islay Single Malt
Carpano Antica Formula
Peter Hering (danski odležani Cherrry)
Svježi agrumi (limun, crvena naranča)

Detalje pogledajte u videu.


Mala škola koktela Damira Klisurića - Dio III: Spring Julep

Ovaj koktel stariji od 250 godina jedan je od omiljenih uradaka poznatog hrvatskog miksologa, koji mu je dao i svoj poseban štih...

Kakve veze imaju stari Arapi s juga Španjolske i derby u Kentuckyju, i koliko je za sve to bitna limeta, saznajte u novom nastavku škole koktela Damira Klisurića!

Potrebni su vam:
Tennessy whiskey
Javorov sirup
Menta
Limeta
Courvoisier
Cvijeće

Detalje pogledajte u videu.


Mala škola koktela Damira Klisurića - Dio IV: Gin tonic s korijandrom!

Ovoga smo puta tako saznali da se umjesto ružinih latica ili krastavaca u gin tonic bez problema može ubaciti i - korijander!

Potrebni su vam:
Gin
Limun
Korijander
Tonik

Detalje pogledajte u videu.

Ovdje je riječ o pomicanju granica.
Pravila ne postoje. Ona su tu da bi ih se prekršilo.
Mijenjaju se tehnike i načini izvođenja pripreme koktela.

Svaki je satojak značajan i od svake se namirnice radi priča o uspjehu.

Zaboravite stvari koje su već viđene.
 
Postoji sutra, koje je u Kaju već danas.

 


Usudite se probati nešto posebno, jer što prođe kroz ruke miksologa Damira Klisurića, postaje zbunjujuće, neprepoznatljivo i jednom rječju savršeno. 


Pridružite se malim grupama polaznika i budite sigurni da ćete dobiti priliku pitati i čuti sve što želite od dokazanih stručnjaka.
Prijave i informacije na 049 326 600 ili na e-mail.


Bluesun hotels & resorts
vrh stranice