Oznaku su dobili isključivo ugostiteljski objekti koji u svojoj dnevnoj ponudi imaju najmanje 2 lokalna tradicijska jela, 2 sezonska jela i 6 etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina.
Jedan od glavnih ciljeva projekta je razvoj eno-gastronomskog turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji.
Tradicijska zagorska jela na jelovniku restorana Bistricza
Hladna uvertira
Salata od pastrve
(file pastrve, limeta, prženi bademi, bučino ulje, krutoni)
55,00 Kn
~ o ~
Juhe naših krajeva
Zagorska juha
25,00 Kn
~ o ~
Toplo predjelo
Zapečeni zagorski štrukli
30,00 Kn
~ o ~
Glavni čin
Bistrički lungić
(svinjski file, suhe šljive, šljivovica, vrhnje, list peršina, domaći njoki)
80,00 Kn
~ o ~
Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, nazovite restoran Bistricza na 049 326 600 i posjetite nas u Mariji Bistrici