Rezerviraj online

Priroda Zagorja na Vašem tanjuru - restoran Academia, Marija Bistrica

U poznatom restoranu Academia od prvog dana njegujemo tradicionalnu zagorsku kuhinju. Osim što čuvamo autohtona jela kojima su naši chefovi odjenuli novo ruho, izuzetno pazimo i na porijeklo i kvalitetu namirnica.
Naš je princip "od vrta do stola" – Tik uz restoran Academia uzgajamo organski vrt u kojem raste povrće koje nam treba: krumpir, cherry rajčice, mahune, kelj, cikla, patlidžan, tikvice, mrkva, kupus, pa čak i blitva. Za začine se ne morate brinuti, na Vaš tanjur su stigli netom ubrani u ovom istom vrtu, samo par koraka od kuhinje restorana u kojoj svoju čaroliju izvodi chef Marko Futivić i njegov tim vrhunskih kuhara.



Kako brinemo o Vašem zdravlju, i ostale namirnice nabavljamo od lokalnih proizvođača. Među njima su domaći zagorski sir, organski uzgojena jaja i meso, domaći vrganji, domaće bučino ulje i poznata talijanska slanina Lardo alla Colonnata. Ona se izvorno proizvodi u Italiji, a odnedavno i u Hrvatskoj, u okolici Varaždina.

Francuska tehnika sous vide

Čuvajući tradiciju zagorskih jela, istovremeno primjenjujemo moderne tehnike kojima postižemo vrhunske rezultate. U tehnici sous vide meso kuhamo u vakuumu na niskoj temperaturi te poslije dovršavamo na tavi ili u pećnici, gdje ono dostiže savršenu pripremljenost. Tako na novom jelovniku restorana Academia možete kušati teleću potrbušinu sous vide s hrskavim kašotom, pireom od mrkve i rajčicom.



Novi sezonski menu

Preporučujemo Vam nekoliko posebnih jela koje su na novi jelovnik restorana Academia uvrstili naši kreativni chefovi. Kušajte slavni Lardo alla Colonnata poslužen s dimljenim sirom i domaćim tostom. U toj varijanti lardo poslužujemo na preprečenom tostu od domaćeg kruha uz dodatak cherry rajčica, matovilca i par kapi bučinog ulja.

Tortellini punjeni kestenom, vrhnjem i lardom jedno su od najdražih jela gostiju i autorsko djelo naših chefova. Ne propustite ni popularni Zagorski snack, samo na jelovniku restorana Academia, koji donosi kombinaciju paštete od čvaraka, pačja jetra, sira s crvenom paprikom, umaka od vina, grisin sa špekom...

Vidimo se u Kaju, kušajte vrhunske menije restorana Academia! Za rezervacije i informacije nazovite nas na +385 1 3844 288
JAMSTVO NAJBOLJE CIJENE




Bluesun hotels & resorts
vrh stranice