Rezerviraj online

Zagorje, što kuhaš danas? 5 jela koja morate probati

Kakvi se to mirisi šire iz zagorske kuhinje?
Prije svega, osnova izvorne zagorske kuhinje su krumpir, vrhnje, tijesto, i gljive, tako da je njih lako naći u većini jela. Zagorska kuhinja je krepka, bogata i ostavlja osjećaj tople i domaće atmosfere.Što god jeli, imat ćete osjećaj da jedete obrok koji vam je skuhala baka.

Zagorska juha – Recepti variraju, ali jednom kad započnete svoju gastro avanturu, teško da ćete zaobići ovu juhu, čija su osnova krumpir, gljive i slanina. Idealna za okrjepu, ali i za otvaranje apetita.Čvarci – Iako neuglednog izgleda i ne osobito atraktivnog načina pripreme, čvarci su delicija koju će rijetko tko odbiti. Mogu se jesti sami, uz kruh, ali i kao dodatak drugim jelima.

Purica s mlincima – Kraljica stola i glavni adut zagorske kuhinje. Što više reći o jelu bez kojeg je gotovo nemoguće zamisliti blagdane? Za one koji žele probati drugačiji specijalitet, preporučujemo patku s mlincima, koja se isto priprema na razne načine.Štrukli – Vjerojatno prva riječ koja vam pada na pamet kada netko spomene Zagorje. I s pravom, ovo autentično jelo zahtijeva posebno umijeće. Osnova jela su tijesto i vrhnje, postoje slane i slatke varijante, tako da smo sigurni da nećete ostati gladni. Štrukli mogu biti desert, predjelo ili glavno jelo.

Bučnica – Jesen u zalogaju i omiljeni desert. Može biti slana i slatka. Ovo je pravi zdravi kolač bogat bjelančevinama i mineralima.Ako vas put dovede u Zagorje, svakako preporučamo posjet a la carte restoranu Academia u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, gdje ćete imati jedinstvenu priliku kušati tradicionalnu zagorsku kuhinju u elegantnoj i inovativnoj izvedbi naših vrhunskih kuhara. U slast i vidimo se u Kaju!

 

JAMSTVO NAJBOLJE CIJENE
Bluesun hotels & resorts
vrh stranice